Onderhoud badkamers

Onderhoud badkamers

Of u nu een gloednieuwe badkamer heeft of dat u die badkamer renovatie nog even moet uitstellen, het is belangrijk dat u uw badkamer op de juiste manier schoonmaakt. Als sanitair specialist van Beilen en omstreken is Bosma Installatie u graag van dienst met deskundig advies op het gebied van badkamer onderhoud. Daarnaast leveren wij diverse reinigings- en onderhoudsproducten om uw badkamer schoon, hygiënisch en stralend te houden!

Hoe kan ik mijn badkamer het beste onderhouden?

Hieronder een aantal algemene tips voor het onderhoud van uw badkamer:

  • Kranen: Niets is zo lelijk als door kalk aangetaste kranen! Het is echter niet aan te raden om agressieve, chemische en/of schurende schoonmaakproducten te gebruiken voor uw kranen. Beter is om een mild reinigingsmiddel op basis van citroen te gebruiken. Let wel op dat u het reinigingsmiddel nooit direct op de kraan aanbrengt, maar eerst op een doekje. Ook moet u schoonmaakmiddelen altijd grondig naspoelen, zodat er geen resten achterblijven. Droog uw kranen na gebruik even af met een zachte doek, dat scheelt al een hoop. En vergeet niet: Wanneer uw huidige aan vervanging toe zijn, kunt u altijd bij ons terecht voor nieuwe kranen en douchesets!
  • Spiegels: Voor het reinigen van uw spiegels en spiegelkasten kunt u een beetje groene zeep en water gebruiken. Ook Sanitiem glas- en spiegelreiniger is hier zeer geschikt voor. We raden sowieso altijd aan om uw sanitaire ruimtes goed te ventileren, zodat oxidatie voorkomen kan worden.
  • Douchewanden en douchecabines: Het is raadzaam om na het douchen het overtollige vocht dat op uw douchewanden achterblijft met een trekker te verwijderen en ze op te poetsen met een zachte droge doek. De meeste douchewanden en –cabines hebben een speciale coating die ervoor zorgt dat water eraf rolt. Agressieve schoonmaakmiddelen laten deze coating oplossen. In plaats daarvan kunt u de douchewanden het beste schoonmaken met groene zeep en water.
  • Kit- en voegwerk: Met name in het natte gedeelte van de badkamer zullen zich na verloop van tijd zeepresten, huidvetten en kalk gaan ophopen. Het kan dan verleidelijk zijn om een anti-kalk middel te gebruiken, maar dit is nu juist wat u niet moet doen. Tegelvoegen bestaan zelf namelijk ook gedeeltelijk uit kalk, wat betekent dat anti-kalk middelen de voegen kunnen aantasten. Gebruik bij voorkeur een mild reinigingsmiddel en zorg voor een goede ventilatie.

Ja, ik wil graag meer weten over badkamer onderhoud!

Heeft u behoefte aan deskundig advies op het gebied van badkamer onderhoud? Of heeft u interesse in ons Sanitiem schoonmaak assortiment? Kom gerust langs bij onze vestiging in Beilen. Indien u momenteel niet in de gelegenheid bent om bij ons langs te komen kunt u vanzelfsprekend ook even contact met ons opnemen als u vragen heeft.

 

Openingstijden showroom Bij voorkeur op afspraak!

Dinsdag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 13:00

Openingstijden installatiebedrijf/winkel

Maandag t/m Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 13:00
© Bosma Installatie 2023 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl