Vloerverwarming

Vloerverwarming

De meeste huishoudens maken nog altijd gebruik van de standaard CV-ketels en radiatoren om de woning te verwarmen. Maar wist u dat vloerverwarming grote voordelen biedt ten opzichte van een CV-installatie? Bosma Installatie vertelt u hier graag meer over. 

Vloerverwarming als bijverwarming

Wanneer vloerverwarming alleen plaatselijk wordt toegepast, dan spreken we van vloerverwarming als bijverwarming. Vloerverwarming als bijverwarming maakt gebruik van verwarming middels elektriciteit. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers. Wilt u meer weten over vloerverwarming in de badkamer, dan kunt u terecht op deze pagina

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer we spreken van vloerverwarming als hoofdverwarming, dan betekent dit dat de warmte in zijn geheel wordt opgewerkt door vloerverwarming. U zou dan dus geen CV-ketel en radiatoren meer nodig hebben. 

Anders dan bij vloerverwarming als bijverwarming, wordt bij vloerverwarming als hoofdverwarming gebruik gemaakt van verwarming middels water. Er worden kunststof leidingen worden onder de vloer gelegd, welke via een verdeelunit worden aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit is de regelaar van het hele systeem. Hij is voorzien van een pomp die het water door de kunststof leidingen heen pompt, en een thermostaatkraan die ervoor zorgt dat de temperatuur van het water niet zo heet wordt dat het uw vloer zou kunnen beschadigen. 

Voordelen

Met vloerverwarming kunt u de ruimtes in uw woning zeer gelijkmatig verwarmen. Ook is het mogelijk om een constante temperatuur te realiseren, iets dat met radiatoren eigenlijk niet mogelijk is. Daarbij kan vloerverwarming als hoofdverwarming een aanzienlijke besparing op de energiekosten opleveren.

Advies op maat

Wilt u meer weten over de werking, de voordelen en/of de besparingsmogelijkheden van vloerverwarming? Neemt u dan contact op met Bosma Installatie! 

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden installatiebedrijf/winkel

Maandag
08:00 - 17:00
Di t/m Vr
08:00 - 17:30
Zaterdag
09:00 - 16:00

Openingstijden showroom Bij voorkeur op afspraak!

Maandag
Gesloten
Di t/m Vr
10:00 - 17:30
Zaterdag
09:00 - 16:00
© Bosma Installatie 2021 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl