Vloerverwarming

Vloerverwarming

Voor het verwarmen van de woning maken de meeste huishoudens in Nederland gebruik van een CV-ketels en radiatoren. Maar als u het comfort in huis wilt verhogen en tegelijkertijd wilt besparen op uw stroom- en gasverbruik, dan is vloerverwarming zeker het overwegen waard. Deze manier van verwarmen biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van een standaard CV-installatie. Hieronder vertellen we u kort wat meer over vloerverwarming als bijverwarming en vloerverwarming als hoofdverwarming.

Vloerverwarming als bijverwarming

We spreken van vloerverwarming als bijverwarming wanneer vloerverwarming alleen plaatselijk toegepast wordt. In de meeste gevallen gaat het dan om elektrische vloerverwarming, dat zeer eenvoudig te installeren is en gewoon in combinatie met uw hoofdverwarming kan functioneren. Vloerverwarming als bijverwarming wordt met name in badkamers geïnstalleerd.

Alles over badkamerverwarming

Vloerverwarming als hoofdverwarming

Wanneer vloerverwarming als hoofdverwarming wordt toegepast, dan wil dat zeggen dat alle warmte in huis via vloerverwarming wordt opgewekt. Er zijn dan dus geen radiatoren meer nodig voor de warmteoverdracht. In tegenstelling tot bij elektrische vloerverwarming, dat eigenlijk alleen rendabel is voor kleinere ruimtes, worden er bij vloerverwarming als hoofdverwarming kunststof leidingen onder de vloer aangelegd. Deze worden via een verdeelunit aangesloten op het waternetwerk. De verdeelunit, die fungeert als regelaar van het systeem, is uitgerust met een pomp die het water door de leidingen heen pompt en een thermostaatkraan die voorkomt dat de watertemperatuur niet dusdanig hoog wordt dat uw vloer kan beschadigen.

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming als hoofdverwarming?

Met vloerverwarming als hoofdverwarming profiteert u van:

  • Een zeer gelijkmatige en constante temperatuur in alle ruimtes van uw woning;
  • Een bijzonder aangenaam binnenklimaat en nooit meer koude voeten;
  • Ruimtebesparing doordat u geen radiatoren of kachel meer nodig heeft;
  • Een aanzienlijke besparing op uw energierekening.

Ja, wil graag meer weten over vloerverwarming!

Wilt u graag meer informatie over de werking en de voordelen van vloerverwarming? Neemt u dan contact op met Bosma Installatie! Vanzelfsprekend kunnen wij ook de investering en besparingsmogelijkheden van vloerverwarming voor u inzichtelijk maken.

 

Openingstijden showroom Bij voorkeur op afspraak!

Dinsdag t/m Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 13:00

Openingstijden installatiebedrijf/winkel

Maandag t/m Vrijdag
08:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 13:00
© Bosma Installatie 2023 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl